• Šta otkrivaju boje u snovima

  Nekada su nam snovi crno-beli, a nekada u boji. Svaka od boja koja nam se javi u snu ima neko svoje značenje, te tako zelena seimboliše dobro zdravlje, a crna opasnost.

  CRNA

  Crna boja u snovima simolizuje nešto nepoznato, neizvesno, opasnost, misteriju, mrak, smrt, tugu, odbijanje, mržnju ili zlobu. Boja poziva da se čovek nesvesno preispita, što vodi boljem razumevanju samog sebe. U konkretnom slučaju, kada sanjate crnu to može značiti da vam nedostaje ljubavi i podrške. Međutim, nije sve u vezi crne negativno jer ona može predstavljati potencijal i mogućnost. Ako ste u snu srećni, onda crnilo znači skrivenu duhovnost i božanska svojstva.

   

  ŽUTA

  Ukoliko je u pitanju lep san, žuta znači energiju, sreću, sklad i mudrost. Međutim, ako je u pitanju košmar, žuta znači izdaju, sramotu, obmanu ili bolest.

   

  PLAVA

  Plava boja u snovima predstavlja istinu, mudrost, raj, večnost, odanost, mirnoću, vernost i otvorenost. Prisustvo ove boje u snu simboliše duhovnog vodiča i optimizam za budućnost, kao i prisutnost želje da otputujete. Međutim, plavo takođe može biti boja tuge u snovima. Ako ste u snu odeveni u plavo, to je odraz vaše kreativnosti.


  ZLATNA

  Zlatna boja odraz je duhovne nagrade, bogatstva, usavršavanja i unapređenje vašeg okruženja. Ona takođe označava vašu odlučnost i nepopustljivost.

   

  SIVA

  Siva pokazuje strah, depresiju, bolest i zbunjenost. Postoji mogućnost da je sanjate jer se osećate emocionalno distancirani ili izolovani. U drugim slučajevima, ova boja simboliše izraženu individualnost.

   

  ZELENA

  Zelena označava pozitivne promene, dobro zdravlje, rast, plodnost, ozdravljenje, nadu, snagu, vitalnost, mir i spokoj.  Zelena je i simbol vaših težnji da uspostavite svoju nezavisnost. Novac, bogatstvo i ljubomora često su povezani s ovom bojom. Tamno zelena označava materijalizam, varanje ili teškoće da sa drugima delite ono što imate. 
   

  BELA

  Baš kao i na javi i u snovima bela simboliše čistoću, savršenstvo, mir, nevinost, dostojanstvo, svest i novi početak. Označava proživljavanje novog buđenje i novi pogled na život. U istočnim kulturama, bela je povezana sa smrću i žalosti.

   

  SVETLOLJUBIČASTA

  Pojava svijetloljubičaste boje znači da treba da očistite svoj um od negativnih misli i da misliti pozitivnije. 
   

  NARANDŽASTA
  Narandžasta boja označava nadu, prijateljstvo, ljubaznost, darežljivost, živost i društvenost.  Kada sanjate ovu boju podsvesno želite da proširite svoje vidike i da steknete nova znanja.

   

  ROZE

  Roze u snovima simbolizuje  ljubav, radost, sreću i dobrotu. Drugo značenje ove boje podrazumeva nezrelost ili slabost, pogotovo ukoliko je ljubav u pitanju.

   

  CRVENA

  Crvena je pokazatelj sirove energije, sile, energije, intenzivne strasti, agresivnosti, snage, hrabrosti, impulsivnosti i strasti. Ta boja ima duboke emocionalne i duhovne konotacije. U negativnom kontekstu crvena boja ukazuje na nedostatak energije, te se verovatno osećate umorno ili letargično.

  Ova boja može značiti i upozorenje da treba da prestanete da se ponašate na određeni način, ili da želite ono što ne možete imati.

   

  LJUBIČASTA

  Ljubičasta znači  duhovnost, versku aspiraciju, pročišćavanje, ljubav, nežnost, šarm mir. Imate osećaj intuitivnog razumevanja i posebne prisnosti sa ljudima iz vašeg okruženja.

   

  CRNO-BELI SNOVI

  Crno-beli snovi nagoveštavaju da vam je potrebna veća objektivnost u donošenju odluka. Verovatno ste previše tvrdoglavi, a kontrast cnr i bele pokazuje da treba da uspostavite veći balans između suprotstavljenih pogleda i mišljenja koja imate o životnim pitanjima. Crno-beli snovi mogu biti i znak depresije i tuge, a sa druge strane vam možda pokazuju da vam u životu fali malo uzbuđenja.


  Tekst preuzet sa sajta: BLICZENA