• Renoviranje kuhinje

               Renoviranje bilo kog dela stana, pa i kuhinje, mnoge od nas momentalno asocira na ogroman trošak i gubljenje dragocenog vremena. Ovo ne mora da bude pravilo, a evo nekoliko saveta kako da to obavite što efikasnije i jeftinije.

  Farbanje kuhinjskih elemenata

               Farbanje starih kuhinjskih elemenata je jeftiniji način osveženja, mnogo isplativiji od kupovine novih. Za početak, uz pomoć šrafcigera odšrafite i skinite vrata, a sa njih skinite stare ručke. Finom šmirglom obrusite zaštitni lak sa površina, pa detrdžentom i vodom operite i ostavite da se dobro osuši. Sledi nanošenje podloge, a za ovu situaciju nema boljeg od Crown-ovog Grip extreme-a. To je fenomenalan proizvod, jer ima neverovatnu moć vezivanja i odlično pokriva fleke i mrlje. Nakon nanošenja jednog sloja podloge ostavite da se osuši, a onda možete početi sa farbanjem. Birajte između sjajne ili polusjajne - satenske farbe. Osim što će dati potpuno nov - otmen izgled, oronulim kuhinjskim elementima će pružiti adekvatnu zaštitu i dugotrajnost. Pustite da se farba dobro osuši, a onda stavite nove ručke i kuhinja će zasijati punim sjajem.

  Farbanje zidova i drvenarije

              Umesto standardne nijanse bele, koja, iako uvek moderna, u nekim prostorima deluje klinički dosadno, možete se poigrati sa kombinacijom narandžaste i sive, što će kuhinji dati potpuno nov, osvežavajući izgled. Rezultat takvog malog eksperimenta vas može toliko iznenaditi, kao da ste kupli najmodernije kuhinjske elemete, a ustvari ste samo prefarbali zidove.

   

  Rasveta

   

              Promena rasvete u kuhinji može potpuno da promeni atmosferu i izgled same prostorije. Centralno osvetljenje se jeftino može zameniti spotovima, reflektorima ili halogenim sijalicama na zidovima, uglovima plafona, u samim visećim kuhinjskim elementima ili ispod njih. Za šta god da se odlučite, angažujte električara profesionalca, jer se sa strujom ne treba igrati.

   

              Renovirajte i uživajte u svojoj novoj kuhinji.