• Osmislite ulazak u svoj dom!

  Bilo da je prostran ili u uskom hodniku, ulaz u stan uvek možete urediti tako da deluje moderno i dopadljivo. U većini slučajeva ovi prostori su bez prirodnog svetla, što ih čini mračnim i nekako manjim nego što to zaista jesu.

  Sigurno da postoje trikovi za vizuelno proširenje hodnika , ali je isto tako važno kakav nameštaj tu postavljate i da li puštate mašti navolju.

  Ulazak u dom bez hodnika

  Ukoliko ste rešili da sklonite manje pregradne nenoseće zidove i da spojite hodnik sa ostatkom stana, možete upotrebiti malo jaču oker nijansu. Provucite je na plafonu i zidovima i napraite zanimljive igre u ambijentu. Nekome smeta da ovaj deo stana pripadne dnevnoj sobi ili trpezariji, ali može doprineti da prostor izgleda prostranije.

  Hodnik je vrlo često nepravilnog oblika gde iz jednog njegovog dela skrećete u drugi. U ovom slučaju bi bilo dobro da se odlučite za panel izraženih šara sa ogledalom, fiokom i čivilukom. Ostali deo hodnika neka bude jednostavan sa zidovima u neutralnoj boji, bez suvišnih detalja i to će biti vrlo elegantno. 

  Možda je najkomplikovaniji zadatak osmisliti ulazak u stan. Često dodatni elementi koji prate ove enterijere mogu da otežaju rešenje. Vrlo zanimljiva postavka viskog plakarskog elementa sa dodatnim delom za kačenje garderobe u ovom delu stana neće delovati grubo i preteško ako se fino uklopi u nišu u zidu.

  Kombinacije kontrasnih boja su uvek efektno i dobro rešenje. Ukoliko se odlučite za ovakav korak u Vašem ulaznom hodniku poigrajte se sa komadima nameštaja npr. komodom u različitim kontrasni bojama. Na zid možete staviti uski panel u nekoj tamnijoj boji sa elementima za kačenje garderobe i policu u njoj kontrasnoj boji za odlaganje kapa i šešira ili torbi. Ovo će dati notu neobičnosti celom prostoru.

  Savet: Izgled Vašeg ulaznog hodnika možete poboljšati i dodavanjem nove zidne, plafonske ili podne rasvete. Ukoliko je osmišljena na pravi način, osim neophodnog svetla, dodaće i na estetici prostora i tako dodatno ukrasiti Vaš hodnik.