• Brzo preuredite kuhinju manjim intervencijama

  Da bismo osvežili kuhinjski prostor, nisu potrebna velika ulaganja. Najjednostavniji način za postizanje veće otvorenosti kuhinje može da bude uklanjanje suvišnih vrata sa pojedinih ormarića.

  Umesto da ugušite prostor visećim plakarskim elementima, na zidove postavite otvorene police koje će doprineti prijatnijoj, ušuškanoj atmosferi. Dobićete osećaj prostranosti i lepšeg ugođaja. U ormariće ubacite drvene ili pletene korpe, koje će vrlo dekorativno izgledati.

  Druga ideja je da modernizujete Vašu kuhinju dodavanjem metalnih elemenata poput ugradnih žičanih korpi i visećih elemanata. Biće Vam od koristi za odlaganje, ali i kao dekor za čaše, kutlače, drvene posudice... Kombinujte metalne detalje sa drvenim i pletenim elementima, a evo i još nekoliko predloga:

  • Bele kuhinje su nekako najčešći izbor. Asociraju na čistoću i prostranost. Najbolji način za njeno održavanje je bojenje gornjeg dela zida iznad elemenata. Odaberite Vašu omiljenu nijansu ili upotrebite neki od kolorita iz trpezarije ili sobe, ukoliko su u istoj prostoriji. Kuhinja će dobiti potpuno novi izgled sa obojenom pozdinom.
  • Nove ručke mogu doprineti da kuhinja izgleda novo i drugačije. Ponekad je samo dovoljno da se promeni boja.
  • Ne postoji pravilo da sve prednje strane ormarića moraju da budu u istoj boji. Dobro rešenje se postiže kombinovanjem dve boje u mat i sjajnoj varijanti. Koristite tonove iz toplog ili hladnog spektra koji su bliski.
  • Vodite računa o detaljima. Kupite šoljice za kafu u boji i postavite ih na vidno mesto. Uklopite ih sa bojom kuhinje ili kupotrebite kontrast.